Monday, January 31, 2011

Idea bod*h ketika hyper

seronok dah start sem..makin seronok bile dah nak start cuti lagi :))
wahh!!seronok!!hahaha..
saya memang seorang yg sememangnye suka pikir idea2 yg teramatlah tinggi tahap kebodohannye (tepuk tangan skit untuk saya!! skit je tau..jgn lebih2..)
ok..idea bodoh start dari kelas law..
terima kasih kepada lecturer yg sgt best dan klas yg sgt hapenning..(sungguh metafora ayat ini)

cuba bayangkan budak account yang bertahun belajar account kena belajar law..
tak ke sama macam lelaki nak jadi perempuan(ok..ini macam over la plak)
memang sangat tak sama..hahaha(dah mula dah kebodohan die..)
tak de la problem sgt nak belajar sebenarnye..name pun belajar mesti lah susahkan..tipu sungguh kalau saya ckp senang..bagai menipu si penipu..hahaha
masalah dan idea bodoh mula dicerna bila, saya seorang yang sangat tinggi tahap ingin tahu tapi teramatlah tinggi tahap malasnya bila sampai bab menghafal..
ape kejadah nak suruh aku hafal sume article,section yg ade dlm buku tu..yang paling aku tau section 9 la kn..sbb rumah aku kt situ...(mula sudah nak melalut..)
saya mengaku belajar law memang best..sbb nanti korang boleh buli orang yg tak tau pape ni..even benda yg korg tau tu takde la banyak mne..klu nak banding ngan budak law tu..saya rase sebesar kuman pun tak sampai..hahaha
(nampak macam aku ni kejam sangat la pulak..menindas mereka yg lemah..)

saya paling benci bab nak buat kerja rumah..uish..die punye soalan kalau tak macam taufan belit2 die mmg tak sah..
saya ni dah mmg pemalas nak membaca makin disuruh pulak faham benda2 yang mmg sudah nak dihadam oleh otak tuan hamba ini..mmg mcm orang mengatuk disorong bantal la kan..(tahniah kerana menggunakan peribahasa yg hebat)

disebabkan oleh topic hari ni yang kitorng belajar..
bermulalah pencernaan segala idea bodoh dalam sistem pemikiran saya..
nak tau topic hari ni ape??
hari ni saya belajar mengenai kontrak..
wohooo!!!seronok tak??(jgn berani2 ckp tak!!)

banyak la benda2 si lecturer yg maha hebat lagi bijaksana ni menerangkan kat depan..otak mula mengangkap setiap satu sambil mencerna idea yg makin lama makin bodoh..
habis je lecturer yg ariff buat penerangan...sekarang masa untuk saya apply pulak ape yg dia dh terangkan..
sudah semestinya..jiran sebelah tempat duduk yg bakal menjadi mangsa..
untuk enforce kotrak ade 7 benda yg mesti ade klu tak kontrak tu tak sah...
jadi untuk memudahkan hidup saya sebagai seorang yg belajar law saya patut buat offer kat budak law untuk jd bf saya dan semestinya saya kena cari yg akan accept(contohnye..mamat2 yg dh lame single..tak pun yg desperate2 ke..) baru la ade agreement kan..itu asas so tak bleh la mcm nak tolak tepi..

pastu saya kena bg consideration..mesti la nak benda yg menguntngkan sya tak kan la nak rugi pulakkn..
saya jd gf die klu die..
             1.tlg siapkan hw law dengan jayanye..
             2.bagi saya faham ape benda binatang yg ade dalam buku
                tebal seperti gunung ledang yg saya gune untuk
                reference
             3.yg paling penting lulus dengan cemerlang dalam final..
                (ini priority utama..)(klu tak contract kena extand)

yg pasal legal relation tu..die jd bf saya, saya jd gf die kire mcm legal la kan.(otak udang betol!!)

certainty: saya offer die jd bf saya..itu sangat pasti..
pasal capacity saya tak faham sgt so nnt bru terangkan(mmg takkan ade nnt2 nye)
masa offer ni takde sesape nak pakse die..itu boleh difikirkan nanti..
dan sah disisi undang2..ok..kontrak yg saya buat siap!!!

jiran sebelah saya punye lah bersemangat waja dengar penerangan bodoh saya ni..tahan punye tahan last2 gelak habis merah padam muke die..
die cakap, kalau jadi jiran saya..sehari tak gelak macm kelam je dunia..hahaha(ini aku je yg memandai nak menambah)
part paling best..lecturer cakap kontart ini boleh diguna pakai!!
wohoo!!senang lah hidup saya lepas ni..berhati-hati lah wahai encik lawyer, budak2 law yg masih single walaupun unavailable..hahahaha..

P/S:hidup ni kita yg perlu ceriakan menggunakan kreativiti sendiri..jgn sampai tersasar dah la..

1 comment: